Usein kysyttyä

Mikä on ammattijärjestäjä?

Ammattijärjestäjä on järjestämisen ammattilainen. Ammattijärjestäjät auttavat kotien, varastojen ja yritysten järjestämisessä. Ammatti on melko uusi, Suomessa ammattijärjestäjiä on koulutettu vähän yli kymmenen vuotta. Koulutettuja ammattijärjestäjiä on Suomessa hieman yli 300. Maailmalla ammattijärjestäjä tunnetaan nimellä ’professional organizer’. Tarve ammattijärjestäjien tietotaidolle on suuri ja tällä hetkellä ammattiryhmä kasvaa kohisten ainakin Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.

Suomen ammattijärjestäjät ry kokoaa Suomessa yhteen alan koulutetut tekijät ja tarjoaa jäsenilleen säännöllisesti koulutusta eri aiheista.

Siivoaako ammattijärjestäjä?

Ammattijärjestäjä ei ole siivoaja. Mutta ainakin minä pyyhkäisen hyllyt samalla puhtaaksi, kun ne on kerran tyhjennetty. Järjestelyn ohessa kaapit saavat siis myös pienen puhdistuksen.

P.S. Voi olla yllättävää, mutta moni ammattijärjestäjä ei hirveästi tykkää siivoamisesta. Minäkin lukeudun heihin. Nautin kyllä siististä kodista, mutta haluaisin, että siivoamiseen menisi mahdollisimman vähän aikaa. Ja juuri tähän auttaa hyvä järjestys! Siivoaminen nopeutuu huomattavasti, kun sitä ei tarvitse aloittaa tavaroiden raivauksella. Eikä imurointikaan ole niin vaivalloista, kun siirreltäviä tavaroita on vähemmän. Tämä sopii minulle mainiosti.

Miten kehtaisin paljastaa kenellekään kaappini?

Tämä on yleinen ja hyvin ymmärrettävä ajatus. Voin kuitenkin sanoa, että me ammattijärjestäjät olemme nähneet hyvin monenlaisia koteja ja kaappeja. Me emme kauhistele tai järkyty mistään. Intohimonamme on juurikin tehdä epäjärjestyksestä järjestystä. Minä näen sotkuisessa sekatavaravarastossa mahtavan potentiaalin suureen muutokseen. Älä anna kotihäpeälle tilaa. Sen sijaan arvosta omaa kotiasi ja pyydä tarvittaessa järjestelyapua.

Olen sitoutunut noudattamaan ammattijärjestäjien eettistä ohjeistusta. Työ tehdään luottamuksellisesti ja asiakkaan ehdoilla. Palvelun lähtökohtana on kunnioittaminen, auttaminen ja asiakkaan etu.

Tästä pääset lukemaan Suomen ammattijärjestäjät ry:n eettisen ohjeistuksen kokonaan: Ammattijärjestäjien eettinen ohjeistus.