Palvelut

Ensimmäiseksi sovimme ajan tutustumiskäynnille. Tutustumiskäynti on maksuton eikä velvoita sinua mihinkään. Erityinen toiveeni olisi, että et siivoaisi käyntiäni varten ollenkaan. Arjen ongelmakohdat pystyy helpommin huomaamaan, kun kodissa näkyy tavallinen arki. Ammattijärjestäjänä olen nähnyt kaikenlaisia koteja, joten käyntiäni ei kannata stressata! Käynti kestää puolesta tunnista tuntiin ja sen aikana kartoitamme ongelmakohdat ja tavoitteet. Sinä kerrot, mikä arjessa hiertää ja mihin sinä haluaisit muutosta. Sinun ei tarvitse tietää ongelmiisi ratkaisua, me etsimme ne yhdessä! Kartoitan kysymyksillä sinun ja perheesi tarpeita ja toimintatapoja, jotta saamme tehtyä juuri sinulle toimivan järjestyksen. Huomioin suunnittelussa esimerkiksi mahdolliset nepsy-piirteet, toiminnanohjauksen ongelmat ja liikuntarajoitteet. Käynnin lopuksi sovimme seuraavista käynneistä, jos haluat ostaa järjestämisapua.

Tutustumiskäynnin sijasta voimme keskustella tilanteestasi ja järjestämisen tarpeista myös puhelimessa. Tilan hahmottamisessa ja suunnittelussa minua auttaisi, jos lähettäisit muutoskohteista valokuvia joko puhelimella tai sähköpostilla ennen puhelua. Myös WhatsAppin videopuhelu on etätutustumiseen toimiva työkalu. Jos kuvat tai videopuhelu ei tunnu sinusta tässä vaiheessa hyviltä, ne eivät ole välttämättömiä. Voimme aloittaa keskustelemalla. Ota rohkeasti yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä tilannettasi.

Järjestämiskäynnit kestävät yleensä 2-4 tuntia. Tässä ajassa saa yllättävän paljon aikaan! Teemme työtä yhdessä, autan ja tsemppaan sinua eri vaiheissa. Karsimisvaiheessa autan sinua pohtimaan, mitä kannattaa säilyttää ja mikä on sinulle sopiva tavaramäärä. Sinä teet kaikki päätökset poistoista. Halutessasi voin viedä poistot asianmukaisiin kierrätyspaikkoihin.

Karsimisen jälkeen autan sinua ryhmittelemään tavarat ja löytämään kaikille tavaroille toimivat ja loogiset paikat. Tässä vaiheessa saatan yllättää sinut vinkeilläni ja ehdotuksillani. Järjestäminen onnistuu ilman uusia hankintoja, yleensä kotoa löytyy jo kaikki tarvittava. Jos kuitenkin kaipaat yhdenmukaisia ja juuri tilaan sopivia laatikoita, autan mielelläni. Minulle on kertynyt varsin paljon tietoa ja kokemusta eri tilanteisiin sopivista säilytystarvikkeista. Voin halutessasi tehdä pienimuotoiset kiinnitykset ja poraukset, jos päädymme lisäämään esimerkiksi koukkuja eteisen seinään tai hyllylevyjä vaatehuoneeseen. Järjestämisen edetessä tulet huomaamaan, kuinka arki helpottuu ja kotona on mukavampi olla.

Tiesithän, että ammattijärjestäjän kotikäynneistä saa kotitalousvähennystä.

Tarjoan uudisrakentajille suunnitteluapua koko Suomeen. Käyn läpi uuden kotinne pääpiirustukset ja LVIS-kuvat arjen sujuvuuden näkökulmasta. Jotta ratkaisut palvelisivat mahdollisimman hyvin juuri sinun perhettäsi, pidetään projektin eri vaiheissa muutama palaveri esimerkiksi Teamsin tai Zoomin välityksellä. Tapaan mielelläni myös ihan kasvotusten, mikäli olet Tampereen seudulta.

Voin katsoa talon kokonaisuutena tai sitten vain jonkin sovitun osan, esimerkiksi eteisen tai varastotilat. Suunnittelu on hyvin etupainotteista, joten ole liikkeellä hyvissä ajoin! Esimerkiksi väliseinien siirtäminen voi aiheuttaa muutoksia myös viemärien tai ilmastointiputkien paikkoihin, mitkä on tiedettävä jo melko aikaisin.

Suunnitteluavusta ei saa kotitalousvähennystä toisin kuin muista ammattijärjestäjän palveluista .