Nepsy-perheen apu

Olen nähnyt ammattijärjestäjänä, kuinka paljon toimiva järjestys voi helpottaa nepsy-perheiden arkea. Tavaroiden ryhmittely, harkittu esillepano ja tukikuvat voivat tehdä nepsyn arjesta huomattavasti sujuvampaa. Selkeä ympäristö tukee kenen tahansa toiminnanohjausta. Jokainen nepsy on kuitenkin yksilö. Se mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella. Jollakin toimii ympäristön ärsykkeiden vähentäminen aivan minimiin ja jollakin toisella taas toimii se, että kaapeissa ei ole ovia ollenkaan.

Suunnitellaan yhdessä juuri sinun perheellesi sopiva järjestys! Tuen ja tsemppaan sinua järjestelytyön kaikissa vaiheissa. Yhdessä saamme homman alkuun ja sopiva pala kerrallaan saamme vietyä urakan hienosti loppuun saakka.

Ammattijärjestäjän työn lisäksi olen oppinut paljon erilaisista lapsista ja nuorista kasvatusalalla, jossa toimin opettajana yli viisitoista vuotta. Suoritin työni lomassa myös erityispedagogiikan perusopinnot, koska erilaiset tarpeet ja oppijat kiinnostivat minua. Olemme ihanan erilaisia! Minusta on hienoa, että yleisessä keskustelussakin erilaisuus ajatellaan rikkautena. Se ei kuitenkaan riitä. Erilaiset toimintatavat ja tarpeet kannattaa huomioida myös käytännössä ja suunnitella koti juuri omalle perheelle toimivaksi.