Kun omat voimavarat ovat vähissä

Elämään mahtuu kaikenlaisia vaiheita. Joukossa on niin hyviä kuin vaikeitakin aikoja. Aina emme voi itse vaikuttaa asioihin ja tilanteet voivat muuttua yllättävän nopeastikin. Äkillinen sairastuminen, läheisen menetys tai traumaattinen kokemus suuntaavat hetkeksi kaikki voimavarat selviytymiseen. Arjen pyöritys jää toissijaiseksi ja koti voi muutaman kuukauden kuluttua olla aika sekaisin.

Myös mielenterveyden ongelmat voivat aiheuttaa haasteita kodin hoitamisessa. Kun mieli on synkkä tai ahdistaa, arjen rutiineihin ei välttämättä jää voimia. Jos tilanne jatkuu pitkään, kodin epäjärjestys kasvaa, mikä voi entisestään huonontaa oloa.

Vaikeista tilanteista ei tarvitse selvitä yksin. Pyydä apua ystäviltä ja eri alojen ammattilaisilta. Minä autan mielelläni kodin järjestykseen liittyvissä asioissa. Ymmärrän erilaiset tilanteet ja sen, että muiden haasteiden vuoksi kotiin on syntynyt kaaos. Sopiva pala kerrallaan isonkin kaaoksen voi kesyttää. Edetään sinun voimavarojesi mukaan. Uskon, että kaunis ja toimiva järjestys palkitsee ja auttaa sekä jaksamisessa että arjen hallinnassa. Jos sinulla on kontakti oman kuntasi sosiaalitoimeen, voit kysyä heiltä maksusitoutumusta ammattijärjestäjän palveluun. Monet kunnat tarjoavat ammattijärjestäjän apua haastavissa elämäntilanteissa.